PYRAMID

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike dodijelila je zahvalnicu g. Darku Angebrandtu, dipl.ing.el. za izniman doprinos organizaciji Dana inženjera elektrotehnike kao predsjedniku Organizacijskog odbora za period od 2014. do 2023. godine. Ovo priznanje uručeno mu je 2024. godine.

Priznanje Hrvatske komore inženjera elektrotehnike je izrađeno od 6 slojeva prozirno-sjajnog pleksiglasa, debljine 10 mm, s tiskom ispod svakog sloja. Slojevi su složeni u oblik piramide, što asocira na faraonsku ulogu dobitnika. Tekstualni elementi priznanja smješteni su ispod prethodnog sloja, te su tlocrtno gledano poravnati u liniji koja podsjeća na oblik munje. Naslovi nisu direktno čitljivi, već su vidljivi kroz proreze pleksiglasa, interferirajući s lomovima i odsjajima samog materijala.

Razlomljeni odrazi slova asociraju na gromove koji se šire prema zemlji poput ogranaka, ali i na hijeroglife skrivene unutar piramide. Ovo proizvodno jednostavno priznanje svoju kompleksnost dobiva kroz interakciju fonta i materijala, efektno dočaravajući djelatnost komore.

IZLOŽBE:
Zagreb Design Week 2024., Jadran film, ulica Rudolfa Kolaka 12, Zagreb, Hrvatska

Klient: Hrvatska komora inženjera elektrotehnike
Projekt: Priznanje komore g. Darku Angebrandtu 
Godina: 2024.
Koncept i dizajn: Ana Banić Göttlicher